Παραδοσιακή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα - Συνταγή Unilever Food Solutions
Menu
Πόντοι

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Ζάχαρη 100.0 γρ
  • Κανέλλα σε σκόνη 10.0 γρ
  • Καρύδια 100.0 γρ
  • Σιμιγδάλι χοντρό 100.0 γρ
  • Κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη 1.0 kg
  • Σταφίδα ξανθιά 80.0 γρ
  • Ελαιόλαδο για τις στρώσης των φύλλων
  • Φύλλο χωριάτικο ( για πίτες και για μπακλαβά ) 500.0 γρ

Η κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε γλυκές είτε σε αλμυρές συνταγές. Ο σεφ της Unilever Food Solutions μοιράζεται μαζί σας μια μοναδική συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με άρωμα κανέλας και σταφίδας. 

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 1/1 και τοποθετούμε 3 φύλλα κρούστας τα οποία τα έχουμε ήδη αλείψει με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε κάθε φύλλο την γέμιση μας (το στημένο κολοκύθι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ). Ολοκληρώνουμε από πάνω με δύο φύλλα. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 160-180 (ανάλογα των φούρνο) για περίπου 40-50 λεπτά.

    Μπορούμε να γαρνίρουμε με κανέλλα και ζάχαρη άχνη. Μπορούμε επίσης να την συνοδεύσουμε με dressing τυριού με σιρόπι σφενδάμου, σε αναλογία (στα 150 γρ κρέμα τυριού 25 γρ σιρόπι) .